Pannenkoeken Recepten

Eiwitrijke havermout pannenkoeken met banaan

Deze maand krijg je van ons elke week een heerlijk recept voor smaakvolle en eiwitrijke havermout pannenkoeken! De eerste week van de maand trappen we af met: Havermout pannenkoeken met banaan.

Bereidingstijd: 15 min.

eiwitrijke havermout pannenkoeken banaan

Ben je op zoek naar een recept voor pannenkoeken met extra veel eiwitten? Met dit recept maak je 6 smaakvolle en eiwitrijke havermout pannenkoeken met banaan, geschikt voor 1 of 2 personen.

Door er een schepje eiwitpoeder (banaan of vanille) aan toe te voegen krijg je een lekkere smaak en zorg je voor een boost aan eiwitten. Daarnaast zal de havermout ervoor zorgen dat je lang een verzadigd gevoel blijft houden, ideaal om de dag mee te beginnen!

Benodigdheden & voedingsinformatie:

Kcal Eiwit (gr) Vet (gr) Koolhydraten (gr)
Havermout (50 gram) 180 6,25 3,5 28,50
2 eieren 235 13,5 10 1
Eiwitpoeder Whey Perfection (40 gram) 138 27,30 1,75 3,15
1 banaan (middelgroot) 160 0,52 0 39
Water 0 0 0 0
Totale voedingswaarde 713 47,57 15,25 71,65

Bereiding

Begin met het weken van de havermoutvlokken door er kokend water over te gieten en dit even te laten staan.

Snijd de banaan half door en doe de ene helft in de blender en snijd de andere helft in dunne plakjes. Voeg er dan 2 eieren aan toe en 40 gram eiwitpoeder naar keuze (ongeveer 1,5 maatschep). Tot slot doe je de geweekte havermout erbij en kun je de blender aanzetten. Als het beslag te dik is, voeg dan een beetje water toe (niet teveel, het beslag moet een beetje stroperig zijn).

Nu het beslag klaar is kun je de pannenkoeken gaan bakken. Giet het beslag vanuit de blender in een pollepel om pannenkoeken van hetzelfde formaat te kunnen creëren. Versier de pannenkoeken tijdens het bakken met plakjes banaan.

Eet smakelijk & stay tuned! Volgende week krijg je weer een recept voor eiwitrijke havermout pannenkoeken.